De Linge

hengstenhouderij, ki-station, fouragehandel
Hengstenhouderij en KI-station
In en verkoop paarden
Fouragehandel
Veehouderij
Foto's
Contact
Links

Luzerne

Luzerne is een vlinderbloemig gewas. Vlinderbloemigen bevatten meer stikstof en een hoger caroteengehalte. Luzerne heeft stevige stengels en fijne blaadjes. De plant bloeit paars, blauw of wit.

Luzerne is voor paarden een zeer goed voedermiddel omdat het veel vitaminen, mineralen, sporenelementen en alle belangrijke aminozuren bevat die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van stevige botten en gewrichten en ondersteund de ontwikkeling van spieren. Aminozuren zorgen ook voor snel herstel van de spieren, na bijvoorbeeld een zware training. De structuur die het geeft zorgt voor een goede aanmaak van speeksel en is daardoor zeer gezond voor het  maagdarmkanaal. Ook zit er veel biotine in, goed voor huid en haar en zorgt voor een betere ontwikkeling van het hoef hoorn. En het hoge caroteengehalte zorgt voor een goede weerstand, groei en vruchtbaarheid van het paard.

Luzerne bevat beter verteerbare eiwitten dan gras of kuil. Dit komt doordat luzerne stikstof bindt uit de lucht door de wortelknolbacterie.